İran ve Afganistan Uçuşları Ertelendi

Türk Hava Yolları ve Pegasus’un 1 Ağustos’ta başlayacağını duyurdu İran uçuşları için erteleme kararı geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, İran ve Afganistan’a yapılan uçuşların askıya alındığı bildirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında tedbir amaçlı olarak İran ve Afganistan’a yapılan uçuşların Türkiye tarafından askıya alındığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Covid-19 süreci kapsamında tedbir amaçlı İran ve Afganistan’a yapılan uçuşlar ülkemiz tarafından askıya alınmıştır” ifadesine yer verildi.

İran Sivil Havacılık Kurumu’nun Sözcüsü Rıza Caferzade, Türkiye’nin uçuşlarının cumartesi günü askıya alındığını açıklamıştı.

İlk Açıklama REUTERS'dan Geldi

IRNA haber ajansına konuşan İran Sivil Havacılık Kurumu’nun Sözcüsü Rıza Caferzade Türkiye’nin İran’a uçuşları artan korona virüs vakaları endişesiyle durdurduğunu açıkladı. Haberi, Reuters duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün yaptığı açıklamada, ülkede yaklaşık 25 milyon kişinin korona virüsüne yakalandığını tahmin ettiklerini söylemişti. Ruhani, bu tahminini seroloji testlerine dayandırdığını belirtmişti.

İran Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı’nı yalanlayarak, “Hastalığın mevcut durumunu teşhis etmek için seroloji tetslerine güvenmek mümkün değil” ifadelerini kullandı. Seroloji testleri, bir kişinin kanında belirli virüs ve mikroplara karşı antikor bulunup bulunmadığını anlamak için kullanılıyor.

Kaynak: https://www.turizmgunlugu.com/2020/07/19/turkiye-iran-ucuslari-erteleme/

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.