TÜRSAB, 2021’de Mezopotamya Turizm Fuarı Düzenleyecek

Diyarbakır’da düzenlenen ‘Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı’nda, Mezopotamya Turizm Fuarı için protokol imzalandı.

TÜRSAB, bölge turizmini geliştirmek amacıyla 2021 yılından itibaren turizm sektörü profesyonellerinin katılacağı Mezopotamya Turizm Fuarı düzenlemeye karar verdi.

Diyarbakır’da düzenlenen Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı’na TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve 34 Bölge Temsil Kurulu Başkanı ile kültür turizmi yapan seyahat acentaları katıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Mardin Vali Yardımcısı Recep Aydın gibi isimler yer aldı.

Firuz Bağlıkaya, "Daha önce de bazı çalışmalar oldu ama yarım kaldı. Şimdi iklim oldukça uygun. Fuarı önemsiyorum. Destekliyoruz. Bölge fuarı haline getireceğiz. Bölgesel fuarlar önemli. Her kentte fuar yapılmasını doğru bulmuyorum. Kimisi tek bir şehri görmek için seyahat etmiyor. Diyarbakır büyük şehirlerimize 1 saat uçak mesafesinde. Bölge fuarı olması yönünde oldukça umutluyum. Destekliyor ve başarılı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

TÜRSAB ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol neticesinde düzenlenecek fuarın bölgeye büyük katkıları olacağının mesajı verildi.

Kaynak:https://www.turizmgunlugu.com/2020/11/09/tursab-2021-mezopotamya-turizm-fuari/

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.