Ukrayna, 31 Temmuz'a Kadar Kısıtlamada!

Ukrayna, ülkede koronavirüs vaka sayısının hızla artması sonrasında koronavirüs kısıtlamalarını 31 Temmuz'a kadar uzattı.

Türkiye'nin en erken açılmasını beklediği pazarlardan Ukrayna'da hükümet koronavirüs kısıtlamalarını 31 Temmuz'a kadar uzattı.17 Haziran'da kabineyi toplayan Başbakan Denys Shmyhal, son bir haftada 4 bin 853 Ukrayna vatandaşının koronavirüse yakalandığını açıkladı. Shmyhal, bu sayının salgının başlangıcından bu yana kayda geçen en yüksek rakam olduğuna dikkat çekti.Karantina kurallarının hafifletilmesinin pek çok insan tarafından karantina kurallarının kaldırılması olarak algılandığını kaydeden Başbakan Denys Shmyhal, ''Bu anlayış durumu kötüleştirdi. Koronavirüs ortadan kalkmadı. Hastalık sağlık alt yapımızı ve ekonomimizi tehdit etmeye devam ediyor. İnsanların karantina kurallarından yorulduğunu görüyorum ama bu salgınla baş edebilmek için daha etkili bir yol yok. Ukraynalılar rahatlamamalı ve koronavirüs tehdidinin sürdüğünü bilmeli.'' diye konuştu.Vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle 'uyarlanabilir' karantina kurallarını 31 Temmuz'a kadar uzattıklarını kaydeden Denys Shmyhal, bununla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği 'uyarlanabilir karantina' uygulamasını dikkate alacaklarını ifade etti. Başbakan ayrıca, gerekmesi durumunda karantina kurallarının daha da sıkılaştırılacağını vurguladı.

Ukrayna,kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu, işbaşı saatlerinin 08.00'dan 10.00'a ertelemesi, toplu taşıma araçlarına yolcu kısıtlaması gibi önlemler alacak. Yasağın uçuşların başlama tarihini etkileyip etkilemeyeceği henüz bilinmezken, turizmcilerin görüşü uçuşların planlanan tarihte 'yeni önlemlerle' başlayacağı yönünde.

Kaynak:https://www.turizmguncel.com/haber/ukrayna-koronavirus-kisitlamalarini-31-temmuza-kadar-uzatti

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.