Ukrayna Sınırlarını Kapatıyor!

Coronavirus salgınının yeniden yükselişe geçmesi nedeniyle 29 Ağustos gece yarısından itibaren 28 Eylül’de sonra erecek şekilde yabancıların Ukrayna’ya girişleri yasaklandı.

26 Ağustos’ta düzenlenen hükümet toplantısında alınan karar gereği yabancılar 29 Ağustos – 28 Eylül arasında Ukrayna’ya giriş yapamayacak.

Ukrayna'ya Kimler Girebilecek?

İstisnalar, Ukrayna’da oturma izni olan vatandaşlar, uluslararası ve insani yardım misyonlarının veya kuruluşlarının üyeleri, Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın davetiyle gelenler ve mürettebat üyeleri Ukrayna’ya girebilecek.

Ayrıca, Ukrayna topraklarından transit olarak geçen ve 2 gün içinde ayrılışlarını teyit eden belgelere sahip olan vatandaşlara, Ukrayna eğitim kurumlarında eğitim görmelerine veya Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde hizmet etmelerine izin verilenlerle, mülteciler ve ek korumaya ihtiyaç duyanlar da girebilecek.

Ayrıca bir refakatçiyle birlikte kültür kurumlarının davetine gelen sanatçılar için de sınır kapalı değildir. Aynı durum Ukrayna’da düzenlenen spor müsabakalarına katılanlar için de geçerlidir.

Son olarak, sağlık tesislerinde tedavi için gelen veya nakil için homeopatik kök hücre getiren kişiler geçebilecek.

ukrhaber.com’un haberine göre; yetkililer ayrıca, sınır muhafızlarının Belarus vatandaşlarının isterlerse geçmelerine izin verebileceklerini açıkladı. Bu ayrıcalığı Vladimir Zelenskiy istedi.

Karantina Ne Zamana Kadar?

Aynı zamanda Ukrayna Bakanlar Kurulu, karantinayı en az 31 Ekim’e kadar uzattı. Ukrayna, coronavirus salgınının yayılma seviyesine göre dört bölgeye ayrılmaya devam edecek.

Kaynak:https://www.turizmgunlugu.com/2020/08/27/ukrayna-sinirlari-kapatma-karari/

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.