Yat Turizm'inde Normalleşme Belli Oldu!

Turizm sezonu için verilen 1 Haziran tarihinin kademeli olarak gerçekleşeceğini belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Baskanı Tamer Kıran, yat turizminin ise 1 Temmuz’dan itibaren normale döneceğini söyledi.

Online olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen Denizcilik Söyleşilerine katılan İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, coronavirus sürecinde turizmi şu sözlerle değerlendirdi:

“Yat turizmi konusunda taleplerimizi Kültür ve Turizm Bakanlığına ilettik. 1 Haziran’ın turizm sezonu açılışı olarak görünmesine rağmen kademeli bir geçiş bekliyoruz. Hızlı bir açılım olmayacaktır. Bu kapsamda yat turizminin de ben 1 Temmuz’dan itibaren yabancılara açılacağını öngörüyorum. 1 Haziran’dan itibaren iç turizm ile birlikte dahilde yat turizmi de başlar. Biz talebimizi turizm sezonunun açılmasıyla birlikte başlasın diye yaptık. Yurt dışına geliş ve gidişlerin tam anlamıyla açılmasının ardından 1 Temmuz’dan itibaren normale döner.”

Kaynak: https://www.turizmgunlugu.com/2020/05/18/yat-turizminde-normallesme-hedefi-1-temmuz/


Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.