Yunanistan, Plajlarını Açtı!

Yunanistan ülkenin değişik bölgelerinde 515 plaj ve yüzme havuzunu yeniden açtı.

Koronavirüs salgınından dolayı belirtilmiş sert şartlara uygun şekilde açılan plajlarda hiç sorun yaşanmadı. Yunanistan´da plajlarda şu anda bin metrekarelik bir bölgede sadece 40 kişinin bulunmasına izin veriliyor, güneş şemsiyelerin arasında en az dört metrelik bir mesafe konuluyor ve bir güneş şemsiyesinin altında ancak iki koltuğun bulunmasına izin var.

Plajlarda işletilen barlarda ancak ambalajlı yemeklerin satılmasına izin olup alkollü içeceklerin satılması tamamen yasaktır.

Açıklanan şartlara uymayan işletmelere çok sert cezalar uygulanacak. Yunanistan hükümeti tarafından verilen bilgilere göre şartlara uymayan işletmeler hem 30 günlük bir süre için kapatılabilir, hem kendilerinden yirmi bin Euro kadar büyük para cezaların ödenmesi istenecek.

25 Mayıs´ta tüm meyhaneleri, barları ve restoranları yeniden açmayı planlayan Yunanistan, 1 Temmuz´dan itibaren uluslararası turizmi de yeniden başlatmayı hedefliyor.

 Avrupa Birliği üye olan tüm ülkelerin dışişleri bakanlarının katılacağı bir video konferansında, Avrupa Birliği bölgesinde yürürlükte olan seyahat kısıtlamalarının ne zaman ve hangi şekilde adım adım kaldırılacağı görüşülecek.

Kaynak: https://www.turizmgazetesi.com/news.aspx?id=90432

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.