2022’de Düzenlenecek Öne Çıkan Yurtiçi Fuarları

2022 yurt içi fuarları kapsamında yine birbirinden farklı sektörlerdeki organizasyonlar katılımcılarını ve ziyaretçilerini bekliyor olacak.

2021 yılını geride bırakmamıza az bir zaman kalmışken bu yılın son fuar hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Fakat 2022’de düzenlenmesi planlanan fuarlar da çoğu firmada şimdiden merak uyandırmayı başarıyor. 2022 yurt içi fuarları kapsamında yine birbirinden farklı sektörlerdeki organizasyonlar katılımcılarını ve ziyaretçilerini bekliyor olacak. Tekstilden inşaat-yapı malzemelerine, baskı-teknolojiden mobilyacılığa, turizmden sanata, yeme-içmeden endüstriye ve tarım-hayvancılığa kadar geniş bir yelpaze uzanıyor. Yurtiçi fuarlarının genel hatlarıyla önümüzdeki yılda da kapsamlı bir hazırlık süreci geçirdiğini ve yeni iş birlikleri kurmayı ilke edindiğini vurgulamalıyız. O halde 2022 yurtiçi fuarlarını birlikte incelemeye ne dersiniz? Hazırsanız başlayabiliriz.

İlginizi çekebilir: KOSGEB Destekli Fuarlar Hangileri?

Adventure Turkey

2022 yılında düzenlenmesi planlanan organizasyonların başında turizm fuarları kapsamında yer alan Adventure Turkey geliyor. İlk açılışını 2019 yılında gerçekleştiren fuar oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor. Bu kitle macera turizmi ve spor alanında hizmet sağlayan işletmelerden başlayarak ürün satıcılarına, çeşitli kulüplerden seyahat acentelerine, turizm profesyonellerinden de sektörün akla gelebilecek tüm paydaşlarına kadar gidiyor. 2019 yılında 137 katılımcıya paralel olarak toplamda 19 ülkeden 13708 ziyaretçi ağırlayan fuarın önümüzdeki yıl açışını 3-6 Şubat 2022 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde yapması bekleniyor.

Atrax İstanbul

Atrax İstanbul, eğlence parkları ve ilgili endüstriler adına kurulan bir fuar olma özelliği taşıyor. Türkiye ile birlikte komşu ülkelerdeki pazarlara girmeyi ve Pazar paylarını arttırmayı hedefleyen ziyaretçi ve katılımcılar için tasarlandığını söyleyebiliriz. Fuar bünyesinde eğlence, tema ve su parkları, müze, akvaryum ve sayısız alandan profesyoneller bir araya getiriliyor. Yeni iş bağlantıları kurarak network genişletebilmek adına kaçırılmaz bir fırsat olan Atrax İstanbul, 2018 yılında 21 ülkeden 182 katılımcı ve 42 ülkeden de 9124 ziyaretçiyi ağırlamıştır. Fuar önümüzdeki yıl açılışını 3-5 Şubat 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirmeyi planlıyor.

Fashionist

Dünya modasına yön vermeyi kendine ilke edinmiş olan Fashionist, düğün ve evlilik hazırlıkları fuarları kapsamında öne çıkıyor. Tarihi, kültürü ve etnik yapısının yanında yüzyıllardır ticaret şehri olarak anılan İstanbul Fashionist ile dünya modasına yeni bir yön vermeyi amaç ediniyor. Etkinlikleri, seminerleri ve defile şovları ile dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanan fuarın 2022 yılı kapsamında 9-12 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlaması bekleniyor.

İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı

2022 yılında düzenlenecek yurt içi fuarlardan bir tanesi de kırtasiye-büro malzemeleri kapsamındaki İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı oluyor. Tüyap Fuar ve Sergi Merkezi öncülüğünde organize edilen fuarda, okul, kağıt, ofis malzemeleri, oyuncak ürünleri teşhir ediliyor. Fuar tamamen kitap, kırtasiye, yayıncılık, baskı sanayii ve medya üretimi gibi sektörlerdeki katılımcıları bir araya getirmeyi amaçlıyor. İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarının 16-20 Şubat 2022 tarihleri arasında açılış gerçekleştireceği söyleniyor.

ArtContact İstanbul

ArtContact İstanbul, sanat fuarları için son derece elverişli olan Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde on bin m2’nin üzerinde bir alanla hem açık hem de kapalı alanda ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Fuarın katılımcı profilini ise müzeler, eğitim kurumları, sanatsal malzeme üretimi yapan firmalar oluşturuyor. Ayrıca iki faklı salonda konferanslar, söyleşiler, ve dinletilerin yapılması planlanıyor. Bunun yanı sıra dış mekanda da, Street Art ve heykel sergilerinin düzenleneceği belirtiliyor. Fuarın 26-29 Mayıs 2022 tarihlerinde açılacağı bildiriliyor.

Teknoloji ve Verimlilik Fuarı

Hem ülkemizde hem de dünyada verimliliğin artmasına katkı sağlayan Teknoloji ve Verimlilik Fuarı, teknolojik ürünlerin sergilenmesini, bu çalışmaların geniş kitlelere ulaştırılmasını ve verimlilik alanında farkındalığın arttırılmasını hedefliyor. Fuarın diğer amaçları ise yerli-yabancı şirketlerin-kuruluşların yakın ilişkiler kurması ve karşılıklı proje, teklif ve ürün gibi alanlarda alışverişlerin yapılması diye sıralanıyor. Fuarın açılışı Ankara Kongre ve Sergi Sarayı bünyesinde, 25-28 Mayıs 2022 tarihleri diye açıklanıyor.

Agroexpo 2022

2022 yurtiçi fuarları kapsamında yönümüzü İzmir’e çeviriyoruz. Tarım-hayvancılık fuarları kategorisinde yer alan ve Fuar İzmir bünyesinde hazırlıkları yapılan Agroexpo 2022, Türk tarımını dünya tarımı ile buluşturmayı planlıyor. 2-6 Şubat 2022 tarihleri içerisinde Türkiye’nin en büyük fuar alanı olma özelliği taşıyan Fuar İzmir’de 12 holün tamamında düzenlenmesi beklenen tarım ve hayvancılık fuarının büyük yankı uyandıracağına inanılıyor. Fuarın katılımcı ve ziyaretçi profilini ise tarım-hayvancılık firmalarından yerli-yabancı traktör üreticilerine kadar bütün sektör temsilcileri oluşturuyor.

Junioshow

Junioshow senede iki kez organize edilen ve çocuk-bebek eşyaları temalı fuarlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bursa Tüyap Kongre ve Sergi Merkezi’nde ziyaretçilerini karşılayan fuarın 2018 yılındaki katılımcı profilinin iyi bir rakama eriştiğini görmek mümkündür. Fuarın gelecek yıl 12-15 Ocak 2022 tarihlerinde yine aynı yerde gerçekleştirileceği söyleniyor.

Anfas Food Product

Yeme-içme sektörünü Antalya’dan dünya pazarlarıyla buluşturmayı hedeflen ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi FoodProcuct, önümüzdeki sene Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nın kapılarını 29.kez açmaya hazırlanıyor. Yeme-içme sektörünün önde gelen isimlerinin bir araya geleceği fuarın 18-21 Ocak 2022 tarihlerinde Antalya Expo Center’da ziyaretçilerini ağırlayacağını vurgulayabiliriz.

Bu içeriği faydalı bulduysanız aşağıdaki platformlarda kolayca yayınlayabilirsiniz.